TAK STORESØSTER

Vi er lige kommet hjem fra Fields. Hannah og Rebekka skulle have forårssko- og jakker. Det trak ud, og klokken blev mange. Mens jeg stod og smurte et par rugbrødsmadder, pigerne kunne få, inden de overgav sig til drømmeland, lød Rebekka fortvivlet, på grænsen til at græde. (Sådan er det jo med overtrætte og sultne børn.)

Hun sagde, at så meget virkede helt forkert – hendes gækkebreve var ikke blevet postet, hun havde slet ikke været hjemme i dag, vi havde ikke fået afleveret Karla og Katrine i Blockbuster, og nu skulle vi ikke sidde sammen og spise aftensmad.

Så svarede Hannah – fyldt med overskud, for hun var glad glad for nye sko og forårstøj: “Rebekka, så prøv at tænke på alt det, der er gået godt i dag.

Det virker åbenbart, når en storesøster siger sådan noget. For Rebekka sagde Nåhh ja, spiste sin klapsammen og hoppede glad i seng.

Jeg ved ikke, om det også virker, hvis forældre beder et træt barn om at rette fokus mod det positive – men jeg vil da prøve næste gang.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.