1 STK. HYGGETIP

Bloggen bærer vist præg af det for tiden – Juletiden. For jeg eeelsker den. Jeg synes virkelig, der indimellem skabes magiske stunder af skønhed og glæde i december måned.

(At de så lyser op imellem dårlig samvittighed, stress og mange gøremål er en anden sag. Men det er vi voksnes ansvar at lægge overliggeren realistisk, så der ikke kommer skuffede forventninger og en evig jagen for at nå det hele. Som Anna siger - Sådan gør vi her i familien, og det bliver kanon. Og jeg øver mig på at mindske stresseriet, for jeg tror på, det er muligt.)

Særligt når jeg mærker, hvad der skaber magien inde i mig. Nemlig stilhed, glæde og plads til spontanitet som julehjerteklip eller æbleskivespisning. Stille morgener med tændte lys og te, gaveindpakning om aftenen når pigerne sover – igen med tændte lys og te, duften af gran, tanken om et fantastisk barns fødsel der gjorde verden bedre, fordi han mindede os om ethvert menneskes storhed og lærte os, at kærlighed er livets lov, synet af stjerner, hjerter og fine bånd – og så lidt flere tændte lys og mere te.

Og så Julesangene. Særligt salmerne rummer det, der for mig er ægte Julet. Og her kommer dagens tip:

Hvis du synger go’natsange for dit barn, så udskift sangene i december måned med julesange. Jeg garanterer for glæde og julelys i trætte øjne. Fx bliver man da helt glad i låget over disse ord, for de er bare så fine og sprøde:

“Dans lille barn på moders skød. En dejlig dag er oprunden…”

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.