ØVELSE

Prøv at skrive en sætning med den anden hånd end den, du plejer at bruge. Selvom du virkelig gør dig umage, ser det højst sandsynligt ret skidt ud. Du er nemlig ikke rutineret i at bruge den hånd.

Sådan er det også at være barn i en moderne hverdag. Bortset fra at det er endnu sværere at navigere rundt i hverdagen for barnet, end det er for dig at styre din hånd.

Vil du skrive pænere, hvis der kommer en og skælder dig ud for, at det ser grimt ud?

- Det virker ikke retfærdigt, at børn bliver skældt ud for, at de endnu ikke er rutinerede mennesker.

Men det er heller ikke altid så let at være voksen og stå for lektiehjælp, negleklipning, madpakker, indkøb, vasketøj, godnatritualer, arbejdsliv, madlavning, lusetjek, bleskift, rengøring osv. Hver dag. Om og om igen.

Jeg ved, det er muligt at lade barnet uden alt for mange bebrejdelser og alt for meget skældud få lov til at øve sig på at være menneske, Og det er muligt, at vi voksne kan sørge for alt det, vi skal uden at blive sure citroner. Det kræver, at vi ikke glemmer os selv. Vores overskud skal næres. Bare et lille øjeblik hver dag. Få inspiration til ‘yndlingsøjeblikke’ her.

Og prøv, når det er muligt, at udføre hverdagsritualerne som madlavning og godnatknus med glæde.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.